Programma initiatiecursus Vectorworks (2D)
Deze cursus richt zich tot studenten interieurvormgeving van Thomas More en iedereen die een efficiënte tekentechniek wenst aan te leren in VectorWorks. Een voorkennis van het programma is niet vereist, we verwachten enkel dat je de basisvaardigheden op computer beheerst.
Stap voor stap verken je het programma. We doen dat door in elke les oefeningen te maken gaande van een eenvoudige tekening van een meubel tot een uitgewerkt bouwplan. Zonder veel theorie leer je de verschillende tekenhulpmiddelen gebruiken voor de presentatie van interieur- en architectuurplannen.

Niet alleen voor beginners...
Hoewel we vanaf ‚0’ vertrekken zijn er voor de ervaren gebruikers tal van tips en trucs te ontdekken. We gaan ook dieper in op het gebruik van klassen, ontwerp- en presentatielagen. Je komt ook te weten hoe je data kan integreren en een eenvoudig rekenblad kan aanmaken. Muurtool, ramen en deuren, symbolen, beheer van bibliotheken, werkomgevingen aanpassen, plug-ins installeren, uitwisseling met andere formaten,.. het komt allemaal aan bod. We passen ook de inhoud van enkele lessen aan op vraag van de cursisten : als je zelf met een leuk project bezig bent kunnen we dat in de les uitwerken (bv een meubel, tuinaanleg, reclamedisplay, plan van een woning…).
We tekenen enkel in 2D. Voor 3D tekenen verwijzen we naar onze cursus 3D.

Praktisch
De lessen gaan door op de campus Lucas Faydherbe Zandpoortvest 16 te Mechelen. Er zijn 9 avondlessen (data zie faydherbeACADEMIE ) van 19u tot 22u met een korte koffiepauze. Je krijgt een beknopte cursus met opgaven van de oefeningen. Oefeningen, voorbeelden, screencasts en cursus zijn ook te downloaden via menu cursus.

We geven er de voorkeur aan dat je je eigen laptop met het programma Vectorworks erop (liefst versie 2020) meebrengt naar de lessen. Voor de cursisten die zelf geen laptop met de software hebben kan er een laptop gehuurd worden aan 10,00€/les. (Het aantal laptops is echter beperkt !) Het is een aanrader om thuis verder te oefenen op je eigen computer. Voor de installatie van het programma op je eigen pc neem je contact op met Designexpress : ofwel koop je het programma ( nogal duur voor een initiatie !?), ofwel ben je een student in het voltijds onderwijs en dan kan je gratis de volledig werkende Education versie krijgen, ofwel installeer je de demoversie ( beperkt in tijd!).

Lesgever
Dirk Op de Beeck is architect en enthousiast gebruiker van VectorWorks. Vanuit zijn praktijkervaring worden de lessen gegeven. Efficiënt en nauwkeurig tekenen staan voorop zodat er met mooie en correcte tekeningen een goede communicatie is met de cliënt en uitvoerder. Wens je meer info over de inhoud van de cursus ? Neem dan gerust contact op via de link onderaan.


Op faydherbeACADEMIE komt alle info over data en inschrijven.deze site gebruikt geen cookiesPasted Graphic
banner 2021.jpg